Maya´s Rågbröd med lingon

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Lättbakat och gott!

Ingredienser

  • 7dl rågmjöl
  • 4 dl grahams mjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl vetegroddar
  • ½ dl Vetekross
  • 1 liter filmjölk
  • 1½ tsk bikarbonat (eller två rågade tsk bakpulver)
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, även bakpulvret för att det ska bli jämt blandat. Häll filmjölken, lingonsylt och sirapen i en annan bunke och blanda ihop det. Häll sedan filmjölken och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet. Smörj och bröa två avlånga kakformar, fördela smeten i formarna och strö över lite mjöl, ställ in dom i botten av ugnen. Ugn: 175 grader. Gräddas i ca 1 timme

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 9 december 2009

    Lingonbröd är ett av mina favoritbröd, Mmmm, tack så mycket o full poäng.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben