Ättikströmming

Serverar: 4-6 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd eller grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad dill och persilja
  • Smör
  • Ättikslag
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • Instruktioner

    1. Börja med ättikslagen. Koka ättiksprit, socker, vatten, lagerblad och pepparkorn några minuter. Låt svalna. Skala och skiva lök och morot och lägg ner dem i lagen.
    2. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten. Klipp bort ryggfenan och lägg strömmingen i ströbrödet med skinnsidan nedåt. Salta och peppra. Strö dill och persilja över halva antalet filéer.
    3. Lägg ihop filéerna två och två. Stek dem i smör i en stor stekpanna på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg över i en form. Häll lagen över de varma strömmingarna. Låt stå i kyl till nästa dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben