Senapsfylld ättikströmming med dill

Serverar: 4 portioner

Supergoda... Ett måste på julbordet!

Ingredienser

  • 12 strömmingsfiléer
  • Fyllning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 msk finhackad dill
  • Till stekning
  • Rågmjöl
  • Smör eller margarin
  • Lag
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • Garnering
  • Dill
  • Rödlök
  • Kapris
  • Instruktioner

    1. Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt.
    2. Blanda samman salt, peppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.
    3. Blanda samman ättika, socker, vatten och kryddor till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken.
    4. Garnera den senapsfyllda ättiksströmmingen med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.
    5. Låt stå någon eller några dagar innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben