Laxpudding med kaviar och dill

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

I mitt föräldrahem tillagades denna rätt med rester från kylskåpet.

Ingredienser

  • 4 st djupfrysta laxbitar á 125 gram
  • 3 dl ris
  • 2 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 5 msk rökt kaviar
  • 35 g hackad dill
  • Vitpeppar
  • Ströbröd
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen. Koka den upptinade laxen i saltat vatten cirka 4 min. Slå av vattnet och mosa laxen med en gaffel.
    2. Blanda lax, ris, mjölk, ägg, kaviar och dill. Smaka av med vitpeppar. Salt finns i tillräcklig mängd ifrån kaviaren.
    3. Smöra och bröa en ugnsfast form. Fyll formen med smeten. Toppa med ströbröd och ett par rejäla smörklickar.
    4. Grädda laxpuddingen i ugnen,175 grader, i 1 timme.
    5. Servera med skirat smör eller grönsallad med citron. Rårörda lingon är också utmärkt till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mellanbellan 10 mars 2011

    Gott. Jag gjorde helt efter receptet förutom att jag saltade lite. Hade skirat smör till

    Slandromsludde 6 december 2011

    Hej! Ska riset vara förkokat? Det står inget om detta i receptet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben