Kamakis vitlöksbröd med yoghurt och svart kaviar (skordópita)

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Tycker du om grekisk mat så är detta en smakupplevelse från den grekiska kvarterskrogen Kamaki i Malmö!

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl+ca 1 dl för utbakning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör
  • 500 g grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 1/2 finhackad rödlök
  • 1 burk svart kaviar
  • För fritering
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet. Rör om tills jästen smält. Tillsätt den pressade vitlöken och vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, som får jäsa i 30 minuter.
    2. Blanda yoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och svartpeppar.
    3. Dela degen i 5 delar och kavla ut dem på mjölat underlag till ovala kakor, ca 15 cm långa. Värm oljan och fritera ett bröd i taget, ett par minuter på varje sida. Om det blir stora bubblor, stick hål på dessa. Låt bröden rinna av.
    4. Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svart kaviar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 6 augusti 2011

    jätte gott kommer att göra dom igen monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben