Vitlöksbröd

Serverar: 3-4 portioner

ett enkelt och supergott bröd som passar till skaldjur eller annan "plockmat" det har en försvinnande åtgång så gör många!

Ingredienser

  • 1 förp baugetter (mini eller långa efter smak) ej färdiggräddade ex ICA:s el liknande
  • 50 gr smör
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • persilja (om man vill , fryst går utmärkt)
  • 2 stycken runda mozzarella ostar eller annan ost (då riven eller rullad i skivor)
  • Instruktioner

    1. smält smöret och blanda i finhackad vitlök och ev persilja skär en skåra med kniven lite på sned längs hela baugetten och gör en likadan en bit ifrån så du kan plocka bort en "trekant" det ska bli en fördjupning till ca mitten av brödet som är bredare upptill än i botten pensla fördjupningen med vitlökssmöret och fyll igen med mozzarella ost eller annan ost om du tycker bättre om det. grädda brödet enligt anvisning på paketet. Skär i bitar om det är en lång baugette
    2. ät och njut

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bojka 31 mars 2009

    Gjorde dina vitlöksbröd i helgen och det blev en klar succé. Ett toppenrecept som kommer att göras många gånger. Supergott !!!!!

    milliee 13 mars 2012

    Riktigt gott vitlöksbröd!

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben