På en halvtimme gör du dessa underbara bröd utan att baka.
Som förrätt eller helt enkelt till en kall öl. Smarrigt tycker vi.
Ingredienser
7 stora frallor
8 vitlöksklyftor
1 dl olivolja gärna extra virgin
1/2 dl smör- och rapsolja
1 dl persilja torkad eller färsk
Havssalt
Instruktioner
Börja med att värma ugnen till 225 grader
Dessa går snabbt att göra så ugnen bör vara beredd :-)
Skär frallorna i halvor.
Skala och pressa vitlöksklyftorna.
Blanda med olivoljan, smöroljan och den lätt smulade persiljan. Har du inte torkad så använd färsk finklippt persilja. Bred ut på brödhalvorna. Går bäst med baksidan av en matsked. Strö försiktigt lite havssalt över bröden.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter beroende på hur frasiga du vill ha dom. Ät och njut!
Mmmmmm vitlök, så gott! Och väldigt bra bild förresten!
skggan21 november 2009
hur gott som helst! ska göras ikväll! tack för receptet :)
PepsiLemon21 november 2009
Jättegott..tack för tipset. Jag gjorde en "variant" på detta recept. tog baguetter istället för frallor och skar i bitar samt att jag strödde på lite riven ost mot slutet av gratineringen i ugnen. Mycket smakligt och mättade begynnande hunger hos stora och små i väntan på huvudrätten. (som jag ska försöka lägga in som nytt recept i morgon)
Sus6222 november 2009
Tack för ideén. Riktigt bra tilltugg! Jag tog rustik pain rich och skar i tunna skivor. Blev många och alla gick åt. Högsta betyg.
thoorbear27 november 2009
Låter väldigt gott och enkelt. Måste provas snart!
Monika4627 november 2009
Måste prova.... Nästan som mitt recept som jag lagt in här på matklubben från Grekland. Jag har oregano i stället för persilja på mina bröd.
gds87729 november 2009
Så spännande ätit detta utomlands tycker det är mums...., ska verkligen testa. Tack !!!!!
mimmimata1 december 2009
tack! passar en vitlöksälskare
gds87730 juli 2010
Bjöd detta till förrätt med grillade skaldjur. Gästerna åt som om de hade betalt för det ,de fullkomligt slukade bröden. Själv gjorde jag det samma. Åt vitlöksbröd på en restaurang i Bulgarien för många år sedan och har tänkt på hur goda de var. När jag såg bilden så slog det mig att detta kunde vara något liknande och det var det VERKLIGEN, TACk. En absolut favorit !!!
apriil13 januari 2011
mycket goda
VardagsmatLCHFNina10 september 2011
Dom gick åt snabbt:) Supergoda!!!
sune4311 oktober 2011
Kanon! Jag har inte ätit den spanska varianten. Men jag har svår att tro att den överträffar denna. Jag använde vitt surdegsbröd för det var det som fanns hemma. Smakade gudomligt och snabbt och enkelt att fixa till.
OCMadde4 juli 2012
Väldigt gott. Åt till grillade middagen ikväll, mums! Kommer sprida receptet vidare :)
Mumsfilibabba21 januari 2013
Gjorde dessa till nyårs förrätten, räkcoctail. Mus säger jag bara. Femma från oss.
Mmmmmm vitlök, så gott! Och väldigt bra bild förresten!
hur gott som helst! ska göras ikväll! tack för receptet :)
Jättegott..tack för tipset. Jag gjorde en "variant" på detta recept. tog baguetter istället för frallor och skar i bitar samt att jag strödde på lite riven ost mot slutet av gratineringen i ugnen. Mycket smakligt och mättade begynnande hunger hos stora och små i väntan på huvudrätten. (som jag ska försöka lägga in som nytt recept i morgon)
Tack för ideén. Riktigt bra tilltugg! Jag tog rustik pain rich och skar i tunna skivor. Blev många och alla gick åt. Högsta betyg.
Låter väldigt gott och enkelt. Måste provas snart!
Måste prova.... Nästan som mitt recept som jag lagt in här på matklubben från Grekland. Jag har oregano i stället för persilja på mina bröd.
Så spännande ätit detta utomlands tycker det är mums...., ska verkligen testa. Tack !!!!!
tack! passar en vitlöksälskare
Bjöd detta till förrätt med grillade skaldjur. Gästerna åt som om de hade betalt för det ,de fullkomligt slukade bröden. Själv gjorde jag det samma. Åt vitlöksbröd på en restaurang i Bulgarien för många år sedan och har tänkt på hur goda de var. När jag såg bilden så slog det mig att detta kunde vara något liknande och det var det VERKLIGEN, TACk. En absolut favorit !!!
mycket goda
Dom gick åt snabbt:) Supergoda!!!
Kanon! Jag har inte ätit den spanska varianten. Men jag har svår att tro att den överträffar denna. Jag använde vitt surdegsbröd för det var det som fanns hemma. Smakade gudomligt och snabbt och enkelt att fixa till.
Väldigt gott. Åt till grillade middagen ikväll, mums! Kommer sprida receptet vidare :)
Gjorde dessa till nyårs förrätten, räkcoctail. Mus säger jag bara. Femma från oss.