Vitlöksbröd från Spanien.
Tycker man om vitlök, så är dessa portionsbröden utmärkta. Mycket goda till soppa och många olika rätter. Receptet är bara för 6 portionsbröd, men går utmärkt att fördubbla.
Ingredienser
250 g vetemjöl special
10 g jäst
5 g salt
150 ml fingervarmt vatten
60 ml olivolja extra virgin
3 msk hackad persilja
4 vitlöksklyftor
1 riven mozzarella á 125 g
Instruktioner
- Börja med att mixa vitlök med lite hackad persilja och salt, blanda i olivoljan.
- Blanda ut jäst i den fingervarma vattnet, tillsätt mjölet, blanda i vitlöksblandningen, arbeta degen i ca 15 minuter i maskin till en mjuk och smidig deg. låt jäsa 1 timma.
- Arbeta degen på nytt och forma den till en rulle, skär 6 lika stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på och platta till dem lite. Låt dem jäsa till dubbel storlek, pensla med ljummen vatten, strö riven mozzarella på dem.
- Sätt in dem i ugn på 210º i mitten, i ca 15 minuter eller till de är vackert gyllenfärgade.
Liknande recept
Kommentarer (0)