En lättlagad och god fiskgryta att snabbt slänga ihop på vardagen. Denna gör vi ofta! I grundreceptet hade vi gräslök istället för dill, det går lika bra med båda!
Är vi 4-5 st så gör jag på två paket fisk.
Ingredienser
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk, spätta
1/2 liten citron
2 tomater
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl finhackad dill eller gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl mellangrädde
Instruktioner
Halvtina fisken och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Pressa citronen över.
Klyfta tomaterna och lägg i dem. Smula över buljongen. Tillsätt hälften av dillen/gräslöken. Salta, peppra och häll över grädden.
Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. Strö över resten av dillen/gräslöken.
Jag lagar mat på sommarkollo och fick kommentaren av ett barn att "egentligen tycker jag inte om fisk, men det här var gott :)"
det tar jag som ett väldigt bra betyg och själv gillar jag denna gryta också, såsen är mumsig.
Fantastiskt gott! Hela familjen åt med god aptit.
Jag lagar mat på sommarkollo och fick kommentaren av ett barn att "egentligen tycker jag inte om fisk, men det här var gott :)" det tar jag som ett väldigt bra betyg och själv gillar jag denna gryta också, såsen är mumsig.