Fiskgryta med tomat, citron och dill

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

En lättlagad och god fiskgryta att snabbt slänga ihop på vardagen. Denna gör vi ofta! I grundreceptet hade vi gräslök istället för dill, det går lika bra med båda! Är vi 4-5 st så gör jag på två paket fisk.

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex sej, torsk, spätta
  • 1/2 liten citron
  • 2 tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 dl finhackad dill eller gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Instruktioner

    1. Halvtina fisken och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Pressa citronen över.
    2. Klyfta tomaterna och lägg i dem. Smula över buljongen. Tillsätt hälften av dillen/gräslöken. Salta, peppra och häll över grädden.
    3. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. Strö över resten av dillen/gräslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Satay 1 juni 2010

    Fantastiskt gott! Hela familjen åt med god aptit.

    hannaviklund 29 maj 2013

    Jag lagar mat på sommarkollo och fick kommentaren av ett barn att "egentligen tycker jag inte om fisk, men det här var gott :)" det tar jag som ett väldigt bra betyg och själv gillar jag denna gryta också, såsen är mumsig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben