Torsklåda med tomat, dill och lök

Serverar: 4 portioner

Recept från kokboken "Fiskrätter" från 1955...

Ingredienser

  • 1 stort pkt djupfryst torskfilé eller 400-500 g färska torskfiléer
  • 1 msk salt
  • 2-3 tomater eller 2-3 msk tomatketchup
  • 1 knippa dill
  • 1-2 gula lökar
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 msk skorpmjöl
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 250 grader.
    2. Tina torkspaketet.
    3. Smörj och brödbeströ en eldfast form.
    4. Hacka och fräs löken samt lägg den på botten av formen. Filéerna läggs i rader, tomaterna skäres i skivor och stickes ned emellan filéerna liksom den grovt hackade dillen.
    5. Användes tomatketchup slås den över fisken. Strö skorpmjöl över och lägg smörklickar på. Grädda lådan i 15 - 20 minuter i god ugnsvärme. Späd mot slutet med lite grädde.
    6. Lök och dill kan utbytas mot rå finskuren purjo.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben