Gulasch med fläskkött, tomater och citron

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smakrik och god.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 2 citroner
  • 800 g grytbitar av fläsk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk kummin
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl buljong (vatten, grönsaksbukjong eller fond )
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök och morötter.
    2. Skär den gula löken och morötterna i bitar och finhacka vitlöken. Riv av skalet på citronerna.
    3. Bryn grytbitarna i omgångar i olivolja. Blanda köttet med lök, vitlök och morötterna, låt bryna med några i några minuter.
    4. Lägg i citronskal och stött kummin och fräs med någon minut. Tillsätt tomater och buljong. Koka sakta under lock ca 30 minuter, ta av locket och koka ytterligare ca 30 minuter, eller tills köttet är mört. Red eventuellt av grytan med majsstärkelse utblandat med vatten.
    5. Smaka av med salt och peppar.
    6. Servera med potatismos, gräddfil och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben