Gulasch på fläskkött

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

God, mustig soppa som med fördel äts med en bit bröd. I originalet skulle man använda chili, men detta slopade jag eftersom jag är känslig för alltför starka smaker.

Ingredienser

  • 3 gul lök
  • 1 ½ msk smör el margarin
  • 2 msk paprikapulver
  • 8 dl vatten
  • 400 g grytbitar av fläsk
  • 2 dl rött vin
  • 1 ½ köttbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 lagerblad
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 4 potatisar
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i ringar. Fräs den sedan i smör el margarin tills den är mjuk. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
    2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Låt soppan koka i 40 min.
    3. Skala och skär potatisen i bitar (ca 1x1 cm). Lägg ner i grytan och koka ytterligare 15 min.
    4. Skär paprikan i bitar (ca 1 x 1 cm) och rör ner dem. Koka ytterligare 5 min. Smaka eventuellt av med salt.
    5. Servera med pain riche.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben