God, mustig soppa som med fördel äts med en bit bröd. I originalet skulle man använda chili, men detta slopade jag eftersom jag är känslig för alltför starka smaker.
Ingredienser
3 gul lök
1 ½ msk smör el margarin
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av fläsk
2 dl rött vin
1 ½ köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
4 potatisar
2 paprikor, gärna olika färger
Salt
Instruktioner
- Skala och skär löken i ringar. Fräs den sedan i smör el margarin tills den är mjuk. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
- Skär köttet i små tärningar. Rör ner det med vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Låt soppan koka i 40 min.
- Skala och skär potatisen i bitar (ca 1x1 cm). Lägg ner i grytan och koka ytterligare 15 min.
- Skär paprikan i bitar (ca 1 x 1 cm) och rör ner dem. Koka ytterligare 5 min. Smaka eventuellt av med salt.
- Servera med pain riche.
Liknande recept
Kommentarer (0)