Gulasch med hetta

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Oj vad gott en ruggig dag!, Självklart vill man laga en stor sats när man ändå kokar en gryta i timmar, så man kan frysa in lite lunchlådor, men det är ingen bra idé att frysa potatis. Jag har kommit på lösningen :). Här får man ändå ut krämigheten som kommer av stärkelsen i potatisen.

Ingredienser

  • 750 g grytbitar av nöt eller högrev
  • 2 stora gula lök
  • 3 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 stora morötter
  • 400 g krossade tomater
  • 800 g passerade tomater
  • 4 1/2 dl vatten
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 msk paprikapulver
  • 1 1/2 krm curry
  • 1 1/2 tsk strösocker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm kajennpeppar
  • 3 krm något grovmalen svartpeppar
  • 3 stora potatisar av fast sort
  • Tillbehör
  • Crème Fraiche
  • Gott bröd
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint och paprikan i bitar. Skiva moroten i 1/2 cm-tjocka slantar. Skär hörgreven i kuber, lite större bitar än tärningsstorlek (grytbitarna om de är för stora).
    2. Bryn grytbitarna för sig i en stekgryta, lite i taget. I en annan panna bryner du morots-slantarna ett par minuter, tillsätt sedan paprikan. Sist får löken fräsa med men den skall inte bli brun.
    3. Häll över grönsaksfräset över köttet i stekgrytan och pressa över vitlöken. Tillsätt kryddorna.
    4. Tillsätt de krossade och passerade tomaterna samt vattnet och buljongtärningarna. Låt sjuda på svag värme i ca 1 ½ h. Nu sköljer du potatiserna cär, låt skalet vara kvar. Dela dem mitt itu och låt dem koka med när grytan nu kokas ytterligare låt sjuda ytterliggare ca 30-40 min. Känn efter om potatisen är kokt, då är grytan klar.
    5. Plocka upp potatisen, drag av skalet och skär i små tärningar. Dessa ( så mycket du önskar) använder du i den del av grytan som skall ätas utan att frysas. Den del som skall bli lunchlådor skall inte ha potatis i nu, in dessa får man tillsätta potatis när den skall ätas (som man kokat själv eller tärnad potatis från frysdisken),
    6. Servera med en klick crème fraiche och ett passande bröd.

    Liknande recept

    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (2)

    Annelijo 13 september 2009

    Vill bara tacka för receptet.Mycke gott.Så nu är vi mätta och belåtna. Annelijo

    Barry 14 januari 2018

    Gjorde en stor sats till en fest och fick mycket beröm för den smakrika gulaschen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben