Hovärkens gulasch

Serverar: 4 portioner

Gör gärna soppan dagen före så att den får "stå till sig". Receptet är rikligt tilltaget, men perfekt att ha till matlåda eller frysa in till annan dag.

Ingredienser

  • 500 g högrev
  • 4 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 msk mejram
  • 5 msk paprikapulver
  • 1 msk hel kummin
  • 4 medelstora potatisar
  • 250 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 liter oxbuljong, tärning eller konc fond + vatten
  • Ev 1/2 tsk sambal oelek
  • Olja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Gräddfil
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en gryta.
    2. Skala och hacka lök. Kärna ur och hacka paprika och chili. Bryn tillsammans med köttet.
    3. Krydda med tomatpuré, pressad vitlök, mejram, paprikapulver, kummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
    4. Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan. Häll i oxbuljong.
    5. Låt soppan sjuda i 2 timmar. Smaka ev av med sambal oelek för extra styrka.
    6. Servera med gräddfil och gärna finhackad persilja.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (1)

    aspfors 15 oktober 2010

    Oerhört god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben