Istvàns gulasch

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

En härlig ungersk gryta med den rätta smaken och koncistensen.

Ingredienser

  • 900 g nötgrytbitar eller högrev
  • 1 märgben
  • 1 squash, ca 350 gram
  • 1 aubergine, ca 350 gram
  • 4 medelstora gula lökar
  • 6 paprikor (gärna blandade färger)
  • 2 stora vitlöksklyftor eller 2 solovitlökar
  • 1 liten chilifrukt
  • 3 msk veg olja
  • 1-2 msk kummin
  • 3-4 msk stark paprikapulver
  • 3-5 dl vatten
  • 3-4 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl kokta gröna linser eller ärtor
  • 4 dl ris
  • 2 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala, skär och tärna alla grönsaker. Men spara en ½ röd paprika som du strimlar och garnerar gulashen med.
    2. Hetta upp oljan. Bryn på köttet och märgbenet. Lägg i grönsakerna lite i taget så att grytan inte kallnar utan att allt fortsätter att fräsas. Lägg i kryddorna och späd ev med lite vatten beroende på hur mycket vätska grönsakerna släpper, men absolut inte mer än en halv liter. Låt koka i ca 1½ timma.
    3. Sätt då på riset eller potatisen som du skall ha till och när det är nästan färdigt lägger du i den strimlade paprikan och linserna eller ärtorna.
    4. Strö lite hackad persilja över vid serveringen.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben