Ainas sommarskorpor

Serverar: 20-30 portioner

Jättegoda kardemummaskorpor som hör sommaren till.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3½ dl socker
  • 150 g smör/margarin
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 8 hg mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret/margarinet och låt det svalna. Blanda alla ingredienser till en lös deg. Rulla fyra lika stora längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och grädda dem i 200 graders värme tills de är gyllenbruna.
    2. Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna, medan de fortfarande är varma, på diagonalen i 2-3 cm breda bitar.
    3. Lägg dem på plåten och torka dem i ugnen i 100 graders värme, tills dom känns spröda.
    4. Förvaras i en burk med tättslutande lock. Försvinnande goda!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben