Uppskattade skorpor som jag alltid brukar ha på sommaren, naturligtvis är de lika goda årets alla månader.
Ingredienser
3 ägg
3 dl strösocker
120 gram margarin (smält)
9 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och socker väl.
Tillsätt först smält margarin och sedan de torra ingredienserna och arbeta degen väl.
Dela degen i sex bitar.
Rulla till längder och läggs på plåt med bakplåtspapper.
- Platta ut och pensla med vatten. Strö över pärlsocker och sedan kanel.
- Grädda i 200° ca:15 min.
- Snitta till skorpor. Rosta i ugn med luckan på glänt i 100° ca 3 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegoda, spröda och lättbakade skorpor! :-D 175 grader blev bra i varmluftsugn, det torkade på 1 timme på 50 grader också. Detta blir ett favoritrecept! Tack! Lena