Underbara sommarskorpor

Serverar: 120 portioner

Tid: 4 timmar

Uppskattade skorpor som jag alltid brukar ha på sommaren, naturligtvis är de lika goda årets alla månader.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 120 gram margarin (smält)
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker väl. Tillsätt först smält margarin och sedan de torra ingredienserna och arbeta degen väl. Dela degen i sex bitar. Rulla till längder och läggs på plåt med bakplåtspapper.
    2. Platta ut och pensla med vatten. Strö över pärlsocker och sedan kanel.
    3. Grädda i 200° ca:15 min.
    4. Snitta till skorpor. Rosta i ugn med luckan på glänt i 100° ca 3 timmar.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    sikaal 12 maj 2010

    Jättegoda, spröda och lättbakade skorpor! :-D 175 grader blev bra i varmluftsugn, det torkade på 1 timme på 50 grader också. Detta blir ett favoritrecept! Tack! Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben