Allergianpassad Banoffeepaj

Serverar: 1 portioner

En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är både glutenintoleranta samt allergiska mot mjölkprotein -samt alla andra då :) Köper man veganvänliga marshmallows på tex Goodstore är hela receptet dessutom fullt fungerande för veganer om man hoppar över äggulan. .

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g mjölkfritt margarin, tex mildas
  • 3 msk socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix, jag använder Lailas gula
  • 1 äggula
  • Kolasås
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • ½ dl iMat havregrädde
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Ev. lite rivet skal från citron el lime
  • Fyllning
  • 100 g mjölkfri choklad, ev Plamil Veganchoklad
  • 3 bananer
  • 15-20 marshmallows
  • 1 dl iMat havregrädde
  • 2 dl Carlshamn Visp (mjölkfri vispgrädde)
  • Ev. mjölkfri chokladsås
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter). Ställ kallt i ca 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter. Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
    2. Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över chokladen i formen. Låt kallna helt.
    3. Smält marshmallows i iMaten på låg värme. Rör hela tiden tills de är helt smälta. Tag kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter. Skiva bananerna och lägg dem på chokladkolan. Vispa gräddersättningen fluffig och blanda först hälften i marshmallowsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd sedan i resten och häll över bananerna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lollo97 1 februari 2013

    Jätte god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben