Allergianpassad Banoffeepaj
En variant på den berömda pajen, jag har gjort den så den kan passa dem som är både glutenintoleranta samt allergiska mot mjölkprotein -samt alla andra då :)
Köper man veganvänliga marshmallows på tex Goodstore är hela receptet dessutom fullt fungerande för veganer om man hoppar över äggulan.
.
Ingredienser
Pajdeg
150 g mjölkfritt margarin, tex mildas
3 msk socker
3 dl glutenfri mjölmix, jag använder Lailas gula
1 äggula
Kolasås
½ dl strösocker
½ dl sirap
½ dl iMat havregrädde
½ tsk vaniljsocker
Ev. lite rivet skal från citron el lime
Fyllning
100 g mjölkfri choklad, ev Plamil Veganchoklad
3 bananer
15-20 marshmallows
1 dl iMat havregrädde
2 dl Carlshamn Visp (mjölkfri vispgrädde)
Ev. mjölkfri chokladsås
Instruktioner
- Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form (ca 23 cm i diameter).
Ställ kallt i ca 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och lägg på hackad choklad.
- Koka ingredienserna till kolasåsen i ca 5 minuter på medelhög värme och låt den svalna något. Häll över chokladen i formen. Låt kallna helt.
- Smält marshmallows i iMaten på låg värme. Rör hela tiden tills de är helt smälta. Tag kastrullen från värmen och låt svalna i ca 15 minuter.
Skiva bananerna och lägg dem på chokladkolan.
Vispa gräddersättningen fluffig och blanda först hälften i marshmallowsmeten och rör om till en jämn smet. Vänd sedan i resten och häll över bananerna i formen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jätte god!