Allt-i-ett-kyckling

Serverar: 4 portioner

Denna allt-i-ett-rätt är alltid helt rätt och extremt delikat. Dubblerna gärna receptet om det kommer fler gäster.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1-1½ kg kyckling
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • Salt
  • 1 stor gul lök, tunt skivad
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 msk torkad bacon eller baconkrydda
  • 2-3 msk purjolöksringar till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen och skiva den i ganska tjocka skivor. Lägg dem i en kastrull och täck över med vatten. Koka upp på medelvärme och låt koka i 10 minuter. Låt potatisskivorna rinna av väl.
    2. Skär kycklingen i åtta bitar. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en teflonstekpanna. Lägg kycklingen i en stekpanna och bryn i 10 minuter, vänd bitarna under tiden. Lägg kycklingbitarna i en 2-liters gryta och strö över ½ tsk paprikapulver, ½ tsk torkad dragon, 1/4 tsk svartpeppar och lite salt. Ställ åt sidan.
    3. Lägg potatisskivorna i stekpannan och bryn tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter/sida. Lägg potatis- och lökskivorna i grytan tillsammans med kycklingen. Blanda försiktigt. Strö över resten av paprikapulvret, dragonen och svartpeppar. Strö persilja och torkad dragon på toppen.
    4. Täck över kastrullen med folie och ställ in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, 25-30 minuter. Garnera med skivad purjolök och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben