Kycklingklubbor, potatis och lök steks på samma gång i en långpanna eller ugnssäker form. Enkelt, praktiskt och gott.
Ingredienser
1 kg kycklingben
600 g fast potatis
2 st röda lökar
1 st citron
Marinad
1 tsk citronskal, rivet
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 st salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 msk rosmarin
Tillbehör
Getost- eller fetaostkräm
Sallad
Rårivna morötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
- Skala potatis och lök och klyfta dem och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.
- Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg.
Servera med getostkräm, sallad och rårivna morötter.
- GET- OCH FETAOSTKRÄM
Mosa osten med en gaffel späd med det som finns hemma.
Matlagningsyoghurt, vanlig yoghurt, gräddfil men även vanlig fil kan gå. Smaka ev av röran med ett par droppar olivolja och peppar.
- En annan god blandning är gräddfil med pressade vitlöksklyftor, salt och peppar eller smaksatt med någon av de frysta örtkryddor som kan ligga på lut i frysen.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Måste testas!
Hej, tog ett tag från laddning till tillagning o ätande av denna Allt-i-ett-kyckling. Den föll väl ut, vad annars när receptet kom från Dig, 5 smarriga poäng, tack ska Du ha, jättegott som TV-Tina brukar säga.
Hur gott som helst och smidigt när allt lagas i samma form!
Citronen ger en fräsch smak på allt och det är skönt med all mat i en form. Det här blev uppskattat av alla i familjen och kommer att göras igen, det blir 5 poäng från oss. Men vi åt den med tsatsiki och oliver.
går det lika bra att använda kycklingfilé? Vi blir 18st så det känns som om filéer hade passat bättre...
Jag har aldrig provat med kycklingfilé, så det kan jag inte svara på.