Allt-i-ett-kyckling

Serverar: 4 portioner

Kycklingklubbor, potatis och lök steks på samma gång i en långpanna eller ugnssäker form. Enkelt, praktiskt och gott.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 600 g fast potatis
  • 2 st röda lökar
  • 1 st citron
  • Marinad
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 st salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 msk rosmarin
  • Tillbehör
  • Getost- eller fetaostkräm
  • Sallad
  • Rårivna morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Blanda marinaden i en skål. Vänd ner kycklingen så att alla bitar får marinad på sig.
    3. Skala potatis och lök och klyfta dem och citronen. Lägg lök, potatis, citron och kyckling i en långpanna. Pensla potatis och lök med den marinad som finns kvar.
    4. Stek mitt i ugnen 30-40 min tills potatis och kyckling får färg. Servera med getostkräm, sallad och rårivna morötter.
    5. GET- OCH FETAOSTKRÄM Mosa osten med en gaffel späd med det som finns hemma. Matlagningsyoghurt, vanlig yoghurt, gräddfil men även vanlig fil kan gå. Smaka ev av röran med ett par droppar olivolja och peppar.
    6. En annan god blandning är gräddfil med pressade vitlöksklyftor, salt och peppar eller smaksatt med någon av de frysta örtkryddor som kan ligga på lut i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    bikbok 23 juni 2009

    Måste testas!

    Lennart_58 2 september 2009

    Hej, tog ett tag från laddning till tillagning o ätande av denna Allt-i-ett-kyckling. Den föll väl ut, vad annars när receptet kom från Dig, 5 smarriga poäng, tack ska Du ha, jättegott som TV-Tina brukar säga.

    Asahall 24 maj 2010

    Hur gott som helst och smidigt när allt lagas i samma form!

    Anemona35 7 februari 2011

    Citronen ger en fräsch smak på allt och det är skönt med all mat i en form. Det här blev uppskattat av alla i familjen och kommer att göras igen, det blir 5 poäng från oss. Men vi åt den med tsatsiki och oliver.

    emelie4 28 december 2011

    går det lika bra att använda kycklingfilé? Vi blir 18st så det känns som om filéer hade passat bättre...

    MrsC 28 december 2011

    Jag har aldrig provat med kycklingfilé, så det kan jag inte svara på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben