Ålsoppa

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 liten ål (ca 1/2kg)
  • 3/4 l vatten
  • 2-3 tsk salt
  • 4 vitpepparkorn
  • 2 kryddpepparkorn
  • 4 råa potatisar
  • 2 purjolökar
  • 1/2 l mjölk
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Flå ålen, ta ur och skölj den. Skär den i 2-3 cm långa bitar. Koka upp ålen i en kastrull med saltat vatten. Låt ålen koka ca 10 minuter. Skumma och tillsätt kryddor. Skala och skiva potatisen. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Lägg potatis och purjolök i kastrullen och låt dem koka mjuka. Späd med mjölken. Låt soppan koka upp och lägg i rikligt med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben