Ålsoppa - Blekinges landskapsrätt

Serverar: 4 portioner

Landskapsrätt.

Ingredienser

  • 1 st ål
  • 1 l vatten
  • 3 tsk salt
  • 4 st vitpeppar, hel
  • 2 st kryddpeppar, hel
  • 4 st potatis
  • 2 st purjolök
  • 0,5 l mjölk
  • 1 knippa persilja, finhackad
  • Instruktioner

    1. Flå ålen, ta ur och skölj den. Skär den i 2-3 cm långa bitar. Koka upp ålen i en kastrull med saltat vatten. Låt ålen koka ca 10 minuter.
    2. Skumma och tillsätt kryddor. Skala och skiva potatisen. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
    3. Lägg potatis och purjolök i kastrullen och låt dem koka mjuka. Späd med mjölken.
    4. Låt soppan koka upp och lägg i rikligt med persilja.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1
    4.7
    45 min
    10
    2
    5
    1 h 10 min
    4
    2
    3
    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (1)

    MathildaOdeberg 23 februari 2009

    Serverar man den som den är eller kan man ha nåt vid sidan om? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben