Brunkål

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid brunkål och rödkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton. Brunkål är en klassisk rätt på julbordet. Brunkålen är vitkål smaksatt med sirap.

Ingredienser

  • 1 kg vitkålshuvud
  • 5 msk smör (margarin eller olivolja går också bra)
  • 4 msk sirap
  • 5 dl skinkspad eller grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv. Bryn lite i taget i en stekpanna och lägg över i en ugnsform. Salta, peppra och ringla över sirap under stekningen. Häll över skinkspad eller buljong och stek i ugnen 45 minuter. Rör om då och då.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    4
    2
    4.7
    1 h 30 min
    10-15

    Kommentarer (2)

    busan37 16 december 2009

    Testade & göra denna brunkål idag. Jättegod

    ylwa 30 december 2010

    Gjorde detta till julafton och det blev en fullträff. Har aldrig gjort Brunkål själv, testade detta och det va både gott och enkelt.

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Skapa dina egna jultraditioner
    I dessa tider då många av oss lätt känner press från olika håll är det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben