Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter
Min mormor från Skåne och min mamma från Blekinge, hade alltid rödkål och brunkål på julbordet när vi växte upp. Nu bjuder min brorson mig på det på julafton. Rödkål är klassisk julmat för mig...
Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen. Låt alltsammans steka saktaq under lock omkring 1 timme. Rör då och då i kålen. Smaksätt med salt, socker och vinättika eller citronsaft. Vinbärssaft kan ersätta socker, vinättika och citron. Servera rödkål till fläskstek, revbensspjäll, gås, fårfiol m.m Servera på julbordet.
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...
Gåskunskap!
Vår skånska ?nationalfågel? gåsen är dags att tillaga. Den hektiska...
Julmat i världen
Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...
Mycket bra recept!!Supergott!!
Den bästa rödkål jag lagat! Jag fick komplimanger vid julbordet. Tack för receptet. Jag använde honung istället för socker och fördubblade kryddorna.