Frasiga och fräscha vårrullar utan köttfärs - servera en het dip med wasabi till.
Ingredienser
1 gul lök
Ca 350 g rödkål
150 g champinjoner
Olja till stekning och fritering
Salt
Peppar
Ca 8 filodegsark, ca 25x25 cm
Dip
1 dl japansk soja
1 tsk wasabi
Instruktioner
Skala löken. Skiva rödkålen och löken supertunt, använd en mandolin eller en osthyvel. Hacka champinjonerna.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kålen mjuk. Tillsätt löken och svampen och låt fräsa några minuter. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen rinna av på lite hushållspapper.
Lägg ut filodegen i dubbla lager (= 4 dubbla ark). Dela varje dubbelark på mitten med en vass kniv, det ska bli 8 vårrullar totalt. Lägg ca 1 msk av rödkålsblandningen i ena änden av filodegen. Vik ihop sidorna över blandningen och rulla ihop. Lägg genast rullen i olja som inte är alltför het, ca 160 grader. Eller prova med en bit filodeg, det ska ta någon minut innan den blir brun. Fritera varje vårrulle 2-3 minuter.
Passa dem noga och handskas varsamt med oljan.
Rör ihop sojan med wasabin. Servera som dip till filorullarna.
Låter väldigt spännande skall prova på det i helgen