Vårrullar och het dipsås

Serverar: 4 portioner

Frasiga och fräscha vårrullar utan köttfärs - servera en het dip med wasabi till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Ca 350 g rödkål
  • 150 g champinjoner
  • Olja till stekning och fritering
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 8 filodegsark, ca 25x25 cm
  • Dip
  • 1 dl japansk soja
  • 1 tsk wasabi
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Skiva rödkålen och löken supertunt, använd en mandolin eller en osthyvel. Hacka champinjonerna.
    2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs kålen mjuk. Tillsätt löken och svampen och låt fräsa några minuter. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen rinna av på lite hushållspapper.
    3. Lägg ut filodegen i dubbla lager (= 4 dubbla ark). Dela varje dubbelark på mitten med en vass kniv, det ska bli 8 vårrullar totalt. Lägg ca 1 msk av rödkålsblandningen i ena änden av filodegen. Vik ihop sidorna över blandningen och rulla ihop. Lägg genast rullen i olja som inte är alltför het, ca 160 grader. Eller prova med en bit filodeg, det ska ta någon minut innan den blir brun. Fritera varje vårrulle 2-3 minuter. Passa dem noga och handskas varsamt med oljan.
    4. Rör ihop sojan med wasabin. Servera som dip till filorullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    eddan 14 november 2008

    Låter väldigt spännande skall prova på det i helgen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben