Vårrullar

Serverar: 6 portioner

Min mammas recept.

Ingredienser

  • Vårrullsdeg ( asiatiska mataffärer )
  • Frityr olja
  • 800 g blandfärs
  • 3 st morötter
  • Groddar i burk
  • Vitkål
  • salt
  • peppar
  • Kinesisk aromat ( ser ut som salt flingor . )
  • Aromat
  • Röd chili
  • 1 st vitlök
  • Instruktioner

    1. Stek blandfärsen. Riv morötterna, hacka vitkålen och i med det. Krydda och i med vitlöken, chilin och groddarna. Låt blandningen stå och rinna av fettet och kallna.
    2. Sedan är det bara att rulla, hur man rullar står på förpackningens baksida. Fritösen igång och glöm ej att stäng av fläkten. Farligt. Fritera tills vårrullarna får en gyllenbrun färg. Severas med ris eller pansit. Till vårrullarna brukar jag göra en sås: 3 dl Soja 1 msk ättika 2 st vitlöksklyftor 1 röd chili
    3. Om du tycker det smakar för mycket ättika så häll i mer soja.
    4. Smaklig måltid! / dalagita

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jas65 2 februari 2008

    Du har glömt att skriva vad pansit är i ditt recept..

    a83k 16 juni 2008

    http://www.matklubben.se/recept/pansit_filippinsk_mat__9563.html

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben