Asiatiska vårrullar

Tid: 1 timme

Lärde mig göra dessa av en arbetskamrat som är thailändska, otroligt goda och man kan variera innehållet med t.ex. räkor, fläskkött, kyckling, vegitariska! Vårrullsplattorna köps i en thaibutik.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 40 vårrullsplattor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 purjolök
  • 3-5 msk soya
  • 3 cm ingefära
  • 50 g glasnudlar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 chilifrukt
  • Vitlökspeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlök, ingefära, chili och den gula löken. Strimla vitkål och purjolök.
    2. Häll varmvatten över glasnudlarna och låt stå en stund.
    3. Stek vitkål och purjo i en stekpanna, när det är klart så lägg det åt sidan i en skål. Ha sedan i chili, vitlök, ingefära och löken i stekpannan, när det är mjukt så ha i köttfärsen och bryn den. Krydda med vitlökspeppar och soya.
    4. Blanda köttfärsröran med purjolöken och vitkålen, ha i glasnudlarna (jag brukar klippa i dom i lagom stora bitar ca 7 cm) och blanda om.
    5. Ta en vårrullsplatta och lägg en klick färs i mitten, vik över långsidan och dra det nedåt, vik in sidorna och rulla den sedan. Fäst med vetemjöl blandat med vatten som lim.
    6. Stek de vårrullar som ska ätas i lite olja tills de får färg. Servera med ris, soya och sweetchilisås.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (4)

    Matfridaa 22 mars 2011

    hahahahha det ser ut som nått annat än en vårrulle...

    Eveliinaa 23 mars 2011

    Men lägg av :P vet inte hur man får upp fler bilder, då visar jag hur man rullar dom det där är sista bilden en ostekt vårrulle!

    monicadanell 30 oktober 2011

    Hej nu har jag gjort vårullar super goda 5 poäng monica

    Eveliinaa 9 november 2011

    Va roligt! Ja de blir jättegoda, snabbt att ta fram ut frysen och steka på om man har bråttom.

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-09-18
    Stockholm bjöd verkligen på fint väder i helgen. Lite småblåsigt men ä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben