Asiatisk kycklingfilégryta

Serverar: 4 portioner

Jättegod och lättgjord bjudmat.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 3 salladslökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk curry
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 g
  • 150 g gul ostronskivling
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora tärningar. Bryn dem gyllene i lite matfett runtom. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem.
    2. Ansa salladslöken och strimla den. Kärna ur och tärna paprikan. Riv ingefäran. Fräs allt i lite matfett tillsammans med curry och sweet chilisås.
    3. Tillsätt kokosmjölk och kyckling. Låt allt koka samman ca 5-6 minuter. Smaka av.
    4. Ansa svampen och tärna den. Hacka basilikan. Fräs svamp och basilika i lite matfett. Salta och peppra lätt. Fördela det över kycklinggrytan. Bjud nudlar till.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    hunnebotjejen 1 januari 2009

    Tack för ett lättgjort ochgott recept

    supersvea 15 mars 2010

    Underbart god och lättlagad rätt. Högsta betyg av hela familjen. / Eva

    tobbetobbe1 6 januari 2011

    Högsta betyg av familien. Men en fråga hur får man den så jus????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben