Asiata

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Eget Asiatiskt recept , fräsht och lagom starkt så alla kan njuta av det . Vill man tuffa till det lite så ökar man på med chilin och sambalolek .

Ingredienser

  • 300 gr Skalade räkor
  • 1 Morot
  • 1/3 Purjolök
  • 1/2 Röd paprika
  • 1/2 Orange paprika
  • 50-75 gr Färska champinjoner ( ca 2 st )
  • 1 st Tomat (hackad)
  • 50 gr Bambuskott
  • 1 Röd spansk peppar
  • 1 Hackad vitlök
  • 3 dl Cocosmjölk
  • 1dl Grädde
  • 2 msk Thai fisksoja
  • 1 tsk Socker
  • 2 msk Sambal olek
  • 1/2 Färsk lime eller 1 msk koncentrerad limejuice
  • 3 msk Olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • 4 Port äggnudlar
  • Instruktioner

    Börja med att marinera räkorna med Sambal olek , 2 msk olivolja och lime i en skål . Strimla morot och purjolöken i ca 10 cm långa strimlor . Skiva upp paprikorna och champinjonerna i bitar . Krossa vitlöken , ta ur kärnorna i spanska pepparn sedan hackar du båda till mindre bitar . Tillagning : Fräs dom marinerade räkorna hastigt i 1 msk olivolja i en het panna . Ta upp räkorna och lägg dom i en skål till senare . Lägg i alla grönsakerna i den heta pannan och fräs dom i den heta vätskan som blev kvar ifrån räkorna . Tillsätt dom resterande indigrienserna , låt puttra ihop i ca 15 minuter . Krydda med salt , vitpeppar , svartpeppar och lite socker . Om du vill ha en hetare Asiata så lägg till 1 st spansk peppar . Servera tillsammans med äggnudlar och garnera gärna med det yttre bladet i purjolöken som du fin-strimlar .

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    misstoso 19 maj 2009

    Det här var riktigt gott! Mycket ingredienser och det tog lite tid men det var det helt klart värt! Rekommenderas!

    Davotti 21 januari 2013

    Supergott! Jag hade inte alla ingredienser (grädde fick ersättas av lite mer kokosmjölk och fisksoja fick bli lite vanlig soja). Sambal Oelek tog jag bara två tsk istället för 2 msk, men det räckte tyckte vi :-)!

    Relaterade Artiklar

    Asiatiska desserter
    Det har ju blivit så populärt med asiatisk mat, inte bara kinesiskt...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben