Thailänska vårrullar (Po Pia Thot)

Serverar: 25 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och bra att ha i frysen. Enkelt att tina upp

Ingredienser

  • 30 - 50 g glasnudlar
  • 100 g fläskfärs (går att utesluta om du vill ha vegetariska)
  • 1 ägg
  • 100 g vitkål
  • 1 liten morot
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm mald koriander
  • 1 msk orientalisk fisksås
  • 1 msk soja
  • 1dl böngroddar
  • 1 msk olja till stekning
  • 1pkt vårrulleplattor 12 x 12cm
  • 1 msk vetemjöl
  • 1msk vatten till försegling
  • 5 dl olja till fritering
  • Chilisås och ris till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg glasnudlarna i blöt och klipp dem sedan i mindre bitar när de mjuknat. Strimla vitkålen fint och riv moroten. blanda alla ingredienser till fyllningen och stek den i matolja. Rör om ordentligt under stekningen. Låt svalna. Lägg ca 1msk fyllning på varje vårrulleplatta. Vik in ändarna. Rulla ihop och "klistra" ihop med mjöl+vatten blandningen. Fritera vårrullarna i olja med neutral smak på hög värme tills de har fått en gyllengul färg. Servera med Chilisås och ris.
    2. Skall du frysa in rullarna friterar du bara lite. När du tinar upp dom så friterar du dom igen.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    4
    13
    5
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    Varg218 17 oktober 2010

    Utesluta vitkål om man vill ha vegetariska??

    Varg218 17 oktober 2010

    ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben