Rödkål på nytt sätt

Serverar: 8 portioner

Rödkålssallad med hasselnötter och apelsinklyftor.

Ingredienser

  • ½ rödkålshuvud
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 4 msk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liten purjolök
  • 2-3 apelsiner
  • 1½ dl rostade hasselnötter
  • 2 msk grovhackad gräslök
  • Instruktioner

    Skiva rödkålen tunt. Fräs den i en gryta med olivolja. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar. Låt den fräsa i ca 10-15 minuter tills den blir glansig. Skiva purjolöken och tillsätt den under de sista minuterna. Smaka av än en gång med salt och peppar. Skala apelsinerna och skär ut filéerna. Strö över apelsiner, nötter och gräslök vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 10 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skånsk gåsamiddag
    Idag bjuder vi på en riktig Skånsk gåsamiddag av fd Årets Kock Roland...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben