Sötsur rödkål med äpple

Serverar: 4 portioner

Jul tillbehör

Ingredienser

  • 0,5 st rödkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 2 dl rökt bacon , tärnat
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 1,25 dl vatten
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 1 st syrligt äpple
  • 1 st citron , saften
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Dela rödkålen i klyftor, skär bort stammen och strimla den fint. Skala och skär löken tunt. Bryn löken med bacontärningarna och kålen i lite olja i en vid kastrull. Häll på rödvinsvinägern, vattnet och farinsockret. Låt det koka under lock i ca 30 minuter. Skär äpplet i tärningar och blanda ner dem i kastrullen. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben