Brunkål

Ingredienser

  • 2 vitkålshuvud
  • 150 g margarin
  • 1 kaffekopp vatten
  • ca 400 g färskt sidfläsk
  • sirap
  • salt + vitpeppar
  • Instruktioner

    Ta bort stocken på vitkålen, skär sedan kålen i ca 5 cm breda strimlor. Smält margarinet i en stor kastrull på lägsta värme. Lägg i kål lite grand eftersom och rör emellanåt. När du fyllt grytan första gången så häller du på en kaffekopp vatten., Det tar ungefär 1* - 2 timmar att fylla på allt. Lägg i sidfläsket men ta bort svål och brosk. Sedan är det bara att röra med jämna mellanrum i ca 10 - 12 timmar. Ringla lite sirap mellan varven, ungefär 3-4 ggr under kokningen. Ta upp fläsket, krydda efter smak, ät och NJUT av det godaste som finns. Brunkål ätes med fördel till skinkan.

    Liknande recept

    4.7
    45 min
    10
    2
    5
    1 h 10 min
    4
    2
    4.7
    1 h 30 min
    10-15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julmat i världen
    Nu är det snart dags för jul och det kan väl vara extra skoj att få re...

    Skapa dina egna jultraditioner
    I dessa tider då många av oss lätt känner press från olika håll är det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben