Ediths goda brunkål

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Världens godaste brunkål enligt alla som smakat den.

Ingredienser

  • 2 kg vitkål, strimlas fint
  • 5-6 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 3-4 msk sirap, eller efter smak
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Ättika efter smak
  • Malen kanel, efter smak
  • Några droppar guldsoya
  • Instruktioner

    1. Skär vitkålen tunt.
    2. Bryn margarin i en stekgryta och lägg i kålen och sockret lite i sänder. Rör om ofta, så inte kålen bränns. Stek tills allt blivit ljusbrunt.
    3. Salta, peppra och ringla över sirapen samt ättikan och kanelen lite i sänder. Smaka av och krydda mer om det behövs.
    4. Låt koka under lock i cirka 1 timme, glöm ej röra om ofta.
    5. Smaka av och ta mer, ättika, sirap och kanel och kryddor om Ni känner för det. Om Ni vill kan Ni öka färgstyrkan med några droppar guldsoya. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben