Gullis Ugnsstekta Revbenspjäll

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar

Min 85 åriga mammas traditionella revbensspjäll: Som alltid finns på julbordet.

Ingredienser

  • 2 kg , revben
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm ingefära
  • ( 1 krm salvia)
  • 3 äpplen i klyftor
  • 10 katrinplommon
  • 1 msk margarin
  • 3 dl köttbuljong (tärning eller skinkspad)
  • Instruktioner

    Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna. Lägg äppelklyftorna och kartinplommonen i smord långpanna. Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp. Stek r-benen utan ösning och spädning i medelgod ugnsvärmevärme, 175 grader tills köttet är mört. Tag upp köttet. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås. Servera r-benen varmt eller kallt med äppelmos, katrinplommon, rödkål, brunkål eller brysselkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben