Jag kryddade och ugnsbakade dem i stekpåse.
Tog vara på skyn till en god sås
Honungsglaserade dem för att få en "krispig" smak
Ingredienser
Ca 2 kg tjocka revben
Salt
Grovmalen svartpeppar
4 vitlöksklyftor, skivade
Glasering
2 msk honung
1 msk kikkomansoja
½ tsk salt
Sås
Skyn
Grädde
Créme fraiche
Mjöl
Instruktioner
Ugn 200°
Lägg en stekpåse på ett galler över en långpanna.
Dela spjällen och krydda med salt och svartpeppar.
Lägg i spjällen i påsen, skär vitlöken i skivor och stick emellan köttet. Förslut stekpåsen och klipp tre små hål.
Grädda ca 1-1½ timme, beroende på hur tjocka revbenen är. Benen ska lossna ifrån köttet när det är klart.
Klipp ett litet hål i hörnet och låt stekskyn rinna ner i en såskastrull.
Öka ugnen till 225°
Lägg spjället på gallret.
Blanda honung, soja och salt. Pensla på spjället.
Sätt in långpannan med spjället och låt glasera i 5-10 minuter.
Sås: Använd skyn som grund och tillsätt grädde, créme fraiche mm efter eget önskemål
Tack för ett bra recept på revbensspjäll. Saftigt o gôtt!
Karl-Erik Svensson23 december 2019
Bra recept men jag kompletterade med ingefära i stekpåsen både som pulver och färsk i bitar. Efter att köttet stekt färdigt i påsen tappade jag bort skyn och lade köttet i en lagom stor form där glaseringen gjordes i ugnen. Enklare att diska en form än en hel ugnspannkaka. Det blev nästa 6 dö sky att göra sås på. Krydda såsen med oxfond, svartavinbärsgele och senap och späd med havregrädde samt tre mask majsena.
Tack för ett bra recept på revbensspjäll. Saftigt o gôtt!
Bra recept men jag kompletterade med ingefära i stekpåsen både som pulver och färsk i bitar. Efter att köttet stekt färdigt i påsen tappade jag bort skyn och lade köttet i en lagom stor form där glaseringen gjordes i ugnen. Enklare att diska en form än en hel ugnspannkaka. Det blev nästa 6 dö sky att göra sås på. Krydda såsen med oxfond, svartavinbärsgele och senap och späd med havregrädde samt tre mask majsena.