Ugnsstekt färskpotatis

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Det är svårt att göra något "roligt" av färskpotatis. Gratäng är ju omöjligt då det är så mycket stärkelse i de nyupptagna potatisarna. Detta är enkelt att göra och blev mycket gott, serveras till kött med en grönsallad till.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2-3 msk olivolja
  • 2-3 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 krm dragon
  • 1/2 tsk strösocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisarna och behåll skalet på. Skiva i ca fem mm tjocka skivor. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, som oljats/smorts. Blanda olja och kryddor och häll över. Rör om lite så det kommer oljekryddblandning på alla skivorna. Ugnsstek potatisarna ca 25 minuter, mitt i ugnen. Rör om efter halva tiden, ungefär. Jag har själv tillsatt dragon - det var inte i originalreceptet - det gör susen i potatisrätter!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben