Ljummen färskpotatis i curryremoulad
Har nu provat denna underbart goda potatissallad till vårat fiskbord, perfekt till varmrökt lax och rekommenderas varmt. Jag gjorde den på gammal potatis och dillen hade jag glömt hemma i frysen men det smakade jättebra ändå.
Ingredienser
500 g färskpotatis
Majonnäs
3 st äggulor
2 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
5 dl rapsolja
100 g pickles, hackade
1 tsk curry
0.5 dl gräddfil
Dill
Citron
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
Låt svalna och skär den i skivor.
- Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
- Blanda majonnäsen med pickles, curry och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
- Blanda den ljumna potatisen med remouladsåsen och servera med fisken.
- Garnera med dill och citron.
- Tips:
Gör själva såsen några timmar innan den ska ätas och skär ner potatisen strax före serveringen. Såsen behöver få dra till sig alla smakerna. Jag tillsatt även lite socker i såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)