Ljummen påsksallad

Serverar: 1 portioner

Till påsbuffé! Självklart passar salladen annars också.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • 1 påse djupfryst färskpotatis 800 g
  • vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl sweet chilisås
  • ½ citron (saften)
  • 2 röda paprika
  • 1 knippa grön sparris á 250 g
  • 1 rödlök
  • 250 g blandad sallad
  • 140 g tärnat bacon
  • 50 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 C
    2. 1. Bryn kycklingfiléerna gyllene på båda sidor. Krydda. Lägg dem i en eldfast form.
    3. 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Häll bort vattnet. Dela potatisen i mindre bitar.
    4. 3. Vispa samman olivoljan med sweet chilisås och pressad citronsaft. Häll det över den varma potatisen och rör om.
    5. 4. Ställ in formen med kycklingen mitt i ugnen och stek den färdig, ca 12-14 minuter.
    6. 5. Kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och skär sparrisen i mindre bitar. Skala och strimla löken. Fräs allt i lite lmatfett så att det mjuknar.
    7. 6. Ansa och skölj salladen. Låt den rinna av. Riv den i mindre bitar och lägg den i en stor skål.
    8. 7. Fördela potatisröran och grönsaksröran över. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg dem ovanpå.
    9. 8. Fräs baconet frasigt och låt det rinna av på papper.
    10. 9. Torrosta pinjenötterna och strö bacon och pinjenötter över salladen. Bjud salladen ljummen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben