Kycklinglårfiléer med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

En jättegod rätt med kycklingfiléer som är fyllda med aprikoser. Jag har gjort den här rätten många gånger och oftast serverar jag den med fetostpotatis och en sallad.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 mjuka aprikoser (torkade)
  • 1 knippe timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 8 skivor kallrökt/lufttorkad skinka
  • Ljummen potatissallad
  • 1 kg delikatesspotatis
  • Olja
  • Flingsalt
  • Peppar
  • 100 g tärnad ädelost
  • Fetaostpotatis
  • 2-3 stora potatisar
  • 3 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna. Fördela aprikoserna och timjan och lägg på varje filé och rulla ihop. Vira en skinkskiva om varje kycklinfilé.
    2. Ljummen potatissallad: Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersklädd plåt, ringla över olja. Blanda så att potatisen blir täckta av olja. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugn 225°C i ca 30 min eller tills de är klara och har fått färg. Blanda den ljumma potatisen med ost och urkärnad avokado (pensla med citronsaft och de håller färgen längre).
    3. Bryn under tiden filéerna runt om och lägg i en ugnssäker form. Sätt in formen i 225°C i ca 20 minuter.
    4. Fetaostpotatis: Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt och peppar. Sätt in potatisen i ugnen samtidigt som kycklingen i 200 º ca 25 minuter eller tills den är mjuk. Smula fetaosten över potatisen och låt den stå ytterligare ca 5 minuter.
    5. Servera kycklingen med Ljummen potatissallad eller Fetaostpotatis.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben