Fiskpinnar med frön och ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

...fiskpinnar på laxfilé...

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl riven prästost (eller annan god lagrad ost)
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • Ljummen potatissallad
  • 700 g potatis
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk bostongurka
  • 1 paprika röd, strimlad
  • 70 g babyspenat
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Krispa till fisken med pumpa- och solrosfrön. Här används lax, men det går lika bra med annan ljus, fast fisk. Sätt ugnen på 200°.
    2. Koka potatisen och låt den svalna. Skär laxfilén i portionspinnar och lägg i en ugnsform.
    3. Blanda samman frön med riven ost och persilja. Fördela fröblandningen över fisken.
    4. Ugnsstek laxen ca 15 minuter. Blanda gräddfil och bostongurka. Vänd ner skivad kokt potatis, strimlad paprika och bladspenat. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben