Ljummen potatissallad med pestoyoghurt

Serverar: 4 portioner

Fräsch potatissallad med soliga smaker av tomater och pesto.

Ingredienser

  • ½ rödlök
  • 2 tomater
  • 50 g marinerade soltorkade tomater
  • 300 g kokt, kall potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ msk smör, att fräsa i
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Blandad sallad
  • Sås
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk pesto
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär de färska tomaterna i bitar och de marinerade i strimlor.
    2. Blanda ihop rödlök och färska och marinerade tomater.
    3. Rör ihop ingredienserna till såsen.
    4. Skala potatisen, skär den i bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs ihop det i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    5. Blanda potatisen med grönsakerna och salladen.
    6. Ringla över en del av såsen. Servera resten till.
    7. Tips! Gott till kallskuret som torkad skinka, salami och mortadella.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben