Mozzarellagratinerad fläskfilé med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

En god filé med en ljummen potatissallad passar alla tillfällen.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, putsad ca 600 g
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 200 g mozzarella
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka basilika
  • Potatissallad
  • 8 potatisar
  • 150 g sockerärter
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • ½ kruka basilika
  • 65 g ruccolasallad
  • 2 msk olivolja
  • Ett par droppar god balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
    2. Putsa och skär fläskfilén i skivor och bryn dem i en stekpanna med olja och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
    3. Lägg skivorna i en ugnssäker form Dela tomaterna och skiva mozzarellan. Skala och finhacka vitlöken och strimla basilikan. Fördela tomaterna, vitlök, basilika och mozzarella över fläskfilén. Stek mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
    4. Låt potatisen svalna en aning och skär den i kvartar. Strimla sockerärtor, tomater och basilika. Blanda potatis med ruccola, basilika, tomater, sockerärter och olivolja. Smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar. Servera potatissalladen till den gratinerade filén.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben