Perfekt till buffén
Kallt kött är perfekt om man behöver förbereda middagen eller vill servera en buffé
Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen
Servera fläskfilén tillsammans med potatissalladen och den kalla citronsåsen till
Ingredienser
600 g fläskfilé
Smör
Nymald peppar
Marinad
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk hackad färsk rosmarin
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk honung
Ca 1 tsk salt
Potatissallad
Ca 750 g färsk potatis eller delikatesspotatis
3/4 dl olivolja
2 msk pressad citron
½ dl kapris
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
Flingsalt
Nymalt peppar
1 burk kronärtskockshjärtan
1 rödlök
1 knippe rädisor
2 dl hackade färska örter, t ex dill, basilika, persilja
Kall citronsås
2 dl lätt crème fraiche
Rivet skal av ½ citron
½ msk citronsaft
2 msk hackade färska örter
½ msk honung
Salt
Nymald peppar
Serverade det här i helgen och det blev uppskattat.
har ingen termometer ungefar hur lange i tid?
Ca 30 min utan termometer
Gott när den väl blev klar. Gjorde flskfilen i ugnen till 67 grader. När vi sedan skulle skära upp den så var den alldeles rosa och inte alls klar. Vi eftersteka den i ugnen och servera den ljummen. Smakade helt ok men tog därför alldeles för lång tid.
Gjorde detta till min dotters studentbuffé. HELT UNDERBART!!!!!
En helt delikat rätt - mycket uppskattad av mina gäster! Hade aningen bråttom och skivade upp filén direkt efter stekning, hällde över marinaden över skivorna och lät stå kallt i tre, fyra timmar. Det gick utmärkt! Såsen gjorde jag dock lite mildare och rundare i smaken genom att minska citronskalsmängden lite, skippa citronsaften och öka på honungen lite. Det stod mycket fint till allt det syrliga. Dessutom hade jag bara dill i. Supergott!
Glömde betygsätta. Full pott!
Väldigt gott och lätt att förbereda. Den här rätten kommer jag att göra flera gånger! Helt klart en favorit!