Fläskfilè med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Gott i sommar

Ingredienser

  • ca 800 g fläskfilé
  • ca 800 g färsk- eller delikatesspotatis
  • 1 msk tabasco
  • 2 msk brun farin
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1/2 dl olivolja + olja till stekning
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 dl färskpressad limejuice
  • 1 tsk curry
  • 1 liten rödlök
  • 2 mogna avokador
  • 200 g blandade salladsskott/sallad
  • Ev färsk koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Borsta ev potatisen och koka i lättsaltat vatten. Putsa köttet fritt från senor och krydda generöst med salt och peppar.
    2. Bryn köttet runt om i en het panna i lite olja. Ta av och lägg över i en ugnssäker form.
    3. Rör ihop tabasco, farin och vitlök. Gnid in köttets ovansida med blandningen. Tilllaga i ugnen på mellersta falsen i ca 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
    4. Vispa ihop olivolja, lime- och apelsinjuice. Smaka av med curry, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
    5. Skala och skär löken i tunna klyftor. Halvera, gröp ur och skär avokadon i grova bitar. Skär den varma potatisen i grova bitar.
    6. Blanda salladsskotten, ev plockad koriander, potatis, lök och avokado med dressingen.
    7. Arrangera salladen luftigt på tallrikar. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och servera till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben