Fläskfilé med kockens potatissallad

Serverar: 4 portioner

Fläskfilén marineras med den japanska såsen teriyaki som ger köttet både färg och en mustig sötaktig smak.

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • 4 msk teriyakisås
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt
  • Potatissallad
  • 700 g små färskpotatisar
  • 1 msk chiliflakes
  • 5 dl blandad sallad
  • 5 salladslökar, tunt skurna
  • Rivet skal och saften från 1 citron
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa filén från hinnor. Pensla köttet med teriyakisås och strö chiliflakes över. Krydda med salt runtom. Grilla på svag värme tills innertemperaturen är ca 70 grader, ca 10 min.
    2. Koka potatisen och blanda den varm med resten av ingredienserna till potatissalladen. Salta och peppra.
    3. Servera exempelvis med en tomatsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben