Ljummen potatissallad med bönor och pesto

Serverar: 4 portioner

En vackert röd sallad med smaskiga italienska smaker som passar utmärkt till fyllda kycklingfiléer.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 msk röd pesto
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 1 st rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk kidneybönor (400 g)
  • 100 g marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka Basilika
  • Instruktioner

    1. Koka den rena men oskalade färskpotatisen mjuk, häll av vattnet och låt dem ånga av i kastrullen under hushållspapper.
    2. Under tiden skalar och skivar du löken tunt. Blanda samman crème fraiche, pesto och smaka av med salt och peppar. Skölj och låt bönorna rinna av, och skär tomaterna i fjärdedelar. Finhacka de soltorkade tomaterna.
    3. Rör ner såsen i potatisen och vänd ner lök, tomater och bönor. Vänd sist ner den ljumma potatisen samt färsk basilika och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben