Ljummen potatissallad med kapris, tabasco och balsamicovinäger

Serverar: 4 portioner

En jättegod potatissallad som passar utmärkt till grillat kött.

Ingredienser

  • 600 g potatis (kokt och skalad)
  • 1 rödlök (skuren i ringar)
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • ½ dl balsamicovinäger
  • ½ dl basilika (färsk och hackad)
  • 3 msk gräslök (finskuren)
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk kapris
  • 1 paprika (röd och strimlad)
  • 1 tsk strösocker
  • ½ tsk tabasco
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vinäger och olivolja. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Låt det hela koka en minut. Skiva potatisen lägg den i en serveringsskål och häll den varma vinägerblandningen över potatisen. Blanda i gräslök, basilika, kapris, strösocker och tabasco. Smaka av med salt och svartpeppar.
    2. Servera med grillat kött och tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mulligt 17 april 2012

    snuskigt god!!! bytte ut tabascon mot 1 tesk pirri pirri och örterna till frusna.. men gösses.. helt underbar både som jummen och kall dagen efter!! kommer göra denna många , många gånger...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben