Örtwallenbergare med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

Variation på Wallenbergare, väl värd att prova.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • ½ dl hackade färska örter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Ljummen sparrispotatissallad
  • 3/4 kg sparris eller delikatesspotatis
  • 300 g färsk grön sparris
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 msk smör & rapsolja
  • 2 tsk fransk senap
  • ½ tsk salt, gärna gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk grovhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Se till att färs, grädde och ägg är riktigt kalla.
    2. Blanda färsen med grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en och en. Smaksätt med färska örter, salt och peppar.
    3. Forma färsen till 8 biffar på ett vattensköljt skärbräde.
    4. Stek biffarna i smör i en stekpanna 2 – 3 min på varje sida. Servera med sparrispotatissalladen.
    5. Tips! Du kan även använda kalvfärs.
    6. Ljummen sparrispotatissallad: Skala och koka potatisen. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 3 min. Dela tomaterna i halvor. Vispa ihop smör & rapsolja, senap, salt och peppar. Dela potatisen i bitar. Blanda med dressing, sparris, tomater och gräslök strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben