Tomat- och mozzarellagratinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Bjudmat som sköter sig själv i ugnen! Pricken över i:et är den hackade rödlöken som strös över fläskfilén. Till detta hade vi Lindahls Tzatziki och pommes frites.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Topping
  • 12 skivade körsbärstomater
  • 150 g mozzarellost
  • 1 rödlök, hackad
  • 3 msk basilika, finhackad
  • Tillbehör
  • Lindahls Tzatziki
  • Pommes frites
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa filén, salta och peppar runt om. Bryn köttet i smör så att det får fin stekyta. Lägg i en smord ugnsform och stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
    2. Skiva tomater och ost. Ta ut köttet och skär i skivor. Lägg tillbaka i formen och toppa med ost och tomater. I receptet stod 250 g mozzarella, men det räcker gott med 150 g tycker jag.
    3. Gratinera mitt i ugnen 8-10 minuter. Garnera med hackad rödlök och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    tessan21 31 juli 2011

    Blev bjuden på denna maten hos mormor idag och jag tyckte det var jättegott. Den hackade rödlöken som låg ovanpå fläskfilén och tzatzikin som serverades som sås till gjorde att det blev mycket mera smak, eftersom mozzarella i sej inte smakar mycket.

    miniinatta 3 september 2011

    Gott som fan ! :D

    Mistys 18 januari 2013

    Gott men..... inget wow tyvärr. Smakade stekt kött med ost och rödlök...thats it! 3 stjärnor av oss...medelbetyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben